Skivebremser på landeveissykler - oppdatert

Postet av Fauske IL - Sykkel den 28. Apr 2015

Oppdatering fra NCF:
"Vi sendte ut en informasjon angående skivebremser i går, som resulterte i en rekke henvendelser. I UCIs reglement (General, Equipment art. 1.3.004 og 1.3.025) er regelen at det ikke er tillatt med skivebrems i noen typer ritt, men NCF åpner for at det kan benyttes skivebremser i turritt. Det vil bli vanskelig å håndheve en regel der det normalt ikke er kommissærer tilstede. I tillegg tillater vi allerede terreng-,hybrid og cyclocross-sykler i turritt landevei. UCI er nå i en fase der de vil tillate skivebremser i profesjonelle ritt, og konklusjonen kan bli at skivebremser blir tillatt fra sesongen 2017. Det er fortsatt ikke lov med skivebremser i noen aktive ritt i landeveisritt, inkludert masters".

Opprinnelig melding:

Det skjer en løpende teknisk utvikling av utstyr. Skivebremser på landeveissykler har nå vært på markedet en stund, og dette leveres både av Shimano og SRAM.

Norges Cykleforbund har imidlertid nettopp sendt ut en melding om at det ikke er tillatt med skivebremser i landeveisritt, hverken i turritt eller aktive ritt. Det er med andre ord ikke et godt sjakktrekk å investere i skivebremser på det nåværende tidspunkt.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.